Nikola Aničić novi sudija u Osnovnom sudu u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.11.2017. 08:29

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održala 15. i 16. novembra u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini. Nikola Aničić tom prilikom imenovan je na poziciju sudije u Osnovni sud u Kotor Varoši. Novoimenovani nosioc pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 1. januara 2018. godine, saopšteno je iz VSTVBiH.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Na nivou Republike Srpske imenovani su: Vesna Sarajlić, na poziciju sudije u Okružni sud u Prijedoru; Vanja Mehadžić Vanja, na poziciju sudije u Osnovni sud u Prijedoru; Predrag Tepić, na poziciju sudije u Osnovni sud u Prijedoru; Harun Samardžić, na poziciju sudije u Osnovni sud u Prijedoru; Ilvana Muranović, na poziciju sudije u Osnovni sud u Doboju; Tijana Ninković, na poziciju sudije u Osnovni sud u Doboju; Nikola Aničić, na poziciju sudije u Osnovni sud u Kotor Varoši; Aleksandar Despenić, na poziciju sudije u Osnovni sud u Bijeljini; Sandra Radoš-Čatak , na poziciju sudije u Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu; Jelena Janković, na poziciju dodatnog sudije u Osnovni sud u Prijedoru i Saša Petković, na poziciju tužioca Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…