Novi kontejneri za mjesne zajednice

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.04.2018. 08:09

Komunalno preduzeće „Bobas“ iz Kotor Varoša nabavilo je kontejnere u okviru projekta „Nabavka kontejnera“ koji sufinansira Fond za zaštitu životne sredine u iznosu od 15000 KM a ostatak sredstava od 13665 KM obezbijedilo je Komunalno preduzeće „Bobas“ iz vlastitih prihoda.

Cilj projekta je pokriti sve mjesne zajednice čime bi se odvoženje smeća podiglo na viši nivo.

 

„Zajedno sa Savjetima mjesnih zajednica obišli smo teren i utvrdili gdje postoji mogućnost za postavljanje kontejnera a dogovoreno je da se kontejneri rasporede u Šiprage (2), Grabovicu (2), Obodnik (5), Maslovare (5), Vrbanjce (5), Zabrđe (3) i Kotor Varoš (6) čime bi bile pokrivene sadašnje potrebe za kontejnerima“ – izjavio je za naš portal Slobodan Jurić, v.d. direktora Komunalnog preduzeća „Bobas“ Kotor Varoš.

Dolaskom novog rukovodstva na čelu sa Slobodanom Jurićem KP „Bobas“ se oporavilo od zatečenog duga od gotovo pola miliona maraka a prošlu godinu su poslovali pozitivno i preduzeće je dovedeno u likvidno stanje.

„Nabavili smo i mali kamion za odvoz smeća po mjesnim zajednicama čime smo pokrili gotovo čitavu teritoriju opštine a zajedno sa Savjetima mjesnih zajednica napravili smo maršute kretanja kamiona za odvoz smeća“ – dodao je Jurić.

Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske je po istom pozivu ove godine odobrio iznos od 4000 KM kotorvaroškom Udruženju građana „Centar mladih“ za projekat „Ambalažu recikliraj, prirodu sačuvaj“ ali našoj redakciji nije poznato u kojoj je fazi realizacija tog projekta.

Izvor: centarzakulturukv.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…