Novi radnici “Sportek”-a od danas na poslu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.09.2016. 12:59

Fabrika obuće “Sportek” Kotor Varoš počela je sa prijemom novih radnika za kojima se ukazala potreba u skladu sa rastom obima posla.

– Prvi novi radnici su danas stigli na posao, a tokom sedmice će pristići i ostali. Planirano je da ove sedmice zaposlimo 110 novih radnika – rekao je direktor “Sporteka” Miroslav Petrešin.

“Sportek”, koji su osnovali italijanski investitori, najveći je poslodavac u Kotor Varošu, a prije prijema novih radnika imao je 1.827 zaposlenih.

Petrešin nje tokom prošlosedmične posjete ministra industrije, energetike i rudarstva RS Petra Đokića kazao da na ovome neće stati i da “Sportek” konstantno proširuje svoje razvojne planove i proizvodne pogone.

Tada je istaknuto da bi “Sportek” u narednoj godini trebao proširiti pogone na novih 6.000 kvadratnih metara što će obezbijediti zapošljavanje dodatnih oko 600 radnika.

Đokić je rekao da će Vlada RS obezbijediti podsticaj za otvaranje novih radnih mjesta u “Sporteku”, jer on pruža značajan doprinos industrijskom rastu RS, i punih 20 godina redovno izmiruje obaveze prema radnicima i državi.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…