Novogodišnji prijem za preduzetnike i direktore javnih ustanova i preduzeća kod načelnika opštine Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.12.2016. 14:35

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan upriličio je danas novogodišnji prijem za preduzetnike i direktore javnih ustanova i preduzeća, te predstavnike udruženja građana.

Sakan je posebno zahvalio kotorvaroškim privrednicima koji su u ovoj godini ostvarili zapažene rezultate i doprinijeli da se smanji broj nezaposlenih. 

On je istakao da, uprkos teškim vremena, kotorvaroški privrednici uspijevaju pozitivno poslovati. 

Sakan je ukazao da je i ove godine nastavljen trend zapoljšavanja i da je sve manje ljudi koji traže posao na Birou za zapošljavanje. 

Direktor Fabrike obuće "Sportek" Miroslav Petrešin je istakao veoma dobru saradnju sa opštinom u prethodnom periodu i napomenuo da su u planu nove investicije u 2017. godini. 

"Uložićemo između sedam i 10 miliona evra za nove pogone i izgradnju centrale za solarnu energiju, tako da ćemo krajem iduće godine dostići broj od 2.500 zaposlenih radnika", rekao je Petrešin. 

Vlasnik kompanije "Fagus" Miroslav Malijević izrazio je zadovoljstvo konstantnim zapošljavanjem u kotorvaroškoj opštini, a pozitivni trendovi ulaganja će biti nastavljeni kada je u pitanju ova kompanija. 

"Naše investicije u iznosu od pet miliona evra su vezane za izgradnju nove fabrike paleta i hidroelektrane na biomasu", rekao je Malijević i dodao da je neophodno ubrzati modernizaciju regionalnog puta prema Kneževu. 

Direktor Fabrike obuće "Dermal" Radenko Bubić najavio je proširenje proizvodnih kapaciteta i nova zapošljavanja u 2017. godini, ali je naveo i problem nedostatka radne snage u ovoj lokalnoj zajednici. 

Zaključak privrednika i predstavnika javnih preduzeća je da je neophodno u što skorije vrijeme riješiti problem izbjegličkog naselja i uvesti video-nadzor na određenim lokacijama u gradu. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…