Oštećeno stablo lipe

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.06.2016. 11:58

Nepoznato lice je na zelenoj površini ispred stambene zgrade u ulici Cara Dušana 29, svega pedesetak koraka od glavne ulice oštetilo lipu staru više od pola vijeka ogulivši joj koru. Stariji kotorvarošani se sjećaju da je lipe u našem gradu zasadio veliki ljubitelj prirode lugar Veljko Ljubobratović.

Oštećena lipa je promjera oko 50 cantimetara, veoma razgranata sa posebno mirisnim cvijetom. Očekuje se da će nadležni organi preduzeti mjere kako bi se što prije otkrio nesavjesni građanin koji je zbog sitnih ličnih interesa uništio stablo lipe.

Da se radi o namjernom oštećenju lipe pokazuje da je sa dijela stabla do objekta ranije oguljena kora. Pojava namjernog uništavanja stabala drveća u gradu je prisutna od ranije, što se vidi po panjevima ispred pojedinih objekata. Međutim, počinioci nisu sankcionisani, pa je prisutna i dalje pojava da nesavjesni pojedinci uništavaju drveće i zelene površine.

Za sada nepoznati počinioc je oštetio lipu uoči obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…