Oštra reakcija Glamočaka na oslobađajuću presudu Naseru Oriću

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.10.2017. 15:22

Povodom odluke suda BiH o oslobađajućoj presudi Naseru Oriću, poptpredsjednik SDS-a, Nedeljko Glamočak, rekao je da je ovom presudom BiH pokazala da nije pravna država i da je pravda još uvijek u mraku, a provosuđe u sjenci politike jer je ova odluka donesena pod uticajem politike.

Vjerovatno bošnjačke politike i bošnjačkih stranaka, koje utiču na isti sud  da se ne rješavaju predmeti korupcije i kriminala.

"I kako objasniti da Orić nije kriv za ubistva i naređivanje ubistava, i da se oslobađa, a da pred sudom Republike Srpske i BiH  odgovaraju rezervni policajci iz Kotor Varoša (Ranko Stojanović pred sudom u Republici Srpskoj i Duško Maksimović pred sudom u BiH) koji nikoga nisu ubili i nisu bili u mogućnosti da nikom narede ubistva.", navodi Glamočak.

Glamočak je predložio da odmah iz zatvora puste sve ljude koji su presuđeni pred sudom RS i BiH, a koji izvršavaju kaznu u zatvorima u Republici Srpskoj. Takođe je predložio da Vlada zauzme stav da sva lica koja se procesuiraju pred sudom BiH, a kojima sada teče proces, stane iza tih lica, i da oni ne idu više na ročišta, a da ih pravno i materijalno obezbijedi.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…