Obilјežen Svjetski dan Crvenog krsta

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.05.2018. 13:38

Crveni krst u Kotor Varošu obilјežio je 8. maj, Svjetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca nizom manifestacija u školama i gradu.

Članovi kluba mladih Crvenog krsta organizovali su info punktove na kojima su građane upoznavali o aktivnostima Crvenog krsta.

Prodajom prigodnih markica Crvenog krsta mladi su prikuplјali novac za predstojeću kampanju pod nazivom „Dijeli sa drugima ono što te čini srećnim“.

Prema riječima sekretara opštinske organizacije Crvenog krsta Borislava Brborovića prikuplјena sredstva će služiti za nabavku humanitarnih paketa za socijalno ugrožena lica.

„U toku Nedjelјe Crvenog krsta radićemo na omasovlјenju podmlatka Crvenog krsta u školama, regrutovanju novih volontera, organizovanju zdravstvenih kampanja i posjeta siromašnim licima“, istakao je Brborović.

Ove godine 8. maj posvećen je obilјežavanju 53 godine od usvajanja Osnovnih principa Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca sa težištem na njihovu kontinuiranu relevantnost u humanitarnoj službi.

Poseban značaj ima promovisanje Crvenog krsta kao globalnog pokreta, koji je prisutan u 200 zemalјa širom svijeta.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…