Obilježen 1. decembar Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.12.2018. 08:16

Kotorvaroški Crveni krst nizom aktivnosti svake godine 1. decembra obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Na adekvatan način se usmjerava pažnja građana, a naročito mladih prema ovoj neizlječivoj bolesti kao vodećoj globalnoj prijetnji.

U gradu su na najfrekventnijim mjestima postavljeni info punktovi gdje su građani mogli dobiti propagandni materijal, kondome i osnovne informacije o AIDS-u i HIV-u.
U srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ Kotor Varoš pripadnici Kluba mladih Crvenog krsta će u ponedjeljak uspostaviti info punkt sa pomenutim materijalom, a članovi kluba, instruktori za reproduktivno zdravlje, će u okviru vršnjačke edukacije, organizovati predavanje i prezentaciju „SIDA – pošast modernog doba“.
 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…