Obilježen Dan svjesnosti o autizmu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.04.2017. 16:25

Mališani, kao i rukovodstvo “Kuće radosti” Kotor Varoš obilježili su danas Dan svjesnosti o autizmu pod motom “Rušimo zajedno barijere autizma – izgradimo pristupačno društvo”. Mališani su zajedno sa svojim roditeljima šetnjom kroz grad noseći u ručicama balone plave boje i poruke o svakodnevici života sa autizmom, prvi put građanima Kotor Varoša htjeli pokazati i približiti život osoba s autizmom.

"Srećni smo što nas je podržao veći broj građana, prvenstveno roditelja. Nastojimo da pošaljemo poruke ljubavi, prijateljstva i tolerancije prema razlikama. Želimo da osobama s autizmom i njihovim porodicama pošaljemo poruku da nisu sami",  rekla je direktorica Centra za porodicu “Kuća radosti” Dragica Tepić.

Šetnja je završena na igralištu Radničkog univerziteta gdje su djeca crtala i ispisivala poruke koje ukazuju na poštivanje različitosti.

Centar za porodicu “Kuća radosti” zahvalio je na podršci učenicima Osnovne škole “Sveti Sava”, Kulturno-umjetničkom društvu “Mehmed Mujkic”, Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla”, te firmama “Baloni Felizia dekoracije iz Banjaluke na balonima i “Žitopeci” na ukusnim pecivima.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…