Obilježen Svjetski dan Crvenog krsta

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.05.2017. 13:41

Kotorvaroški Crveni krst obilježio je 8. maj, Svjetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca nizom manifestacija u školama i gradu.

Ove godine 8. maj posvećen je obilježavanju pedeset dvije godine od usvajanja Osnovnih principa Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca sa težištem na njihovu kontinuiranu relevantnost u humanitarnoj službi.

Poseban značaj ima promovisanje Crvenog krsta kao globalnog pokreta, koji je prisutan u 200 zemalja širom svijeta. Pripadnici kluba mladih Crvenog krsta Kotor Varoš organizovali su info punktove na kojima su građane upoznavali o aktivnostima Crvenog krsta i vrijednostima principa. Prodajom prigodnih markica Crvenog krsta mladi su prikupljali novac za predstojeće kampanje. Aktivnosti će biti nastavljene tokom Nedjelje Crvenog krsta koja traje do 15. maja.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…