Obilježen početak Nedjelje borbe protiv tuberkuloze

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.09.2017. 15:49

U okviru Nedjelje borbe protiv tuberkuloze, u Kotor Varošu je danas podijeljen promotivni materijal o borbi protiv ove bolesti, a počela je i prodaja markica Crvenog krsta od čega će sredstva biti iskorištena za nabavku hrane za najsiromašnije sugrađane. Nedjelja borbe protiv tuberkuloze obilježava se od 14. do 21. septembra pod motom "Znanjem suzbijamo tuberkulozu".

"Nedjelja će biti obilježena nizom aktivnosti koje će doprinijeti podizanju svijesti stanovništva o značaju borbe protiv tuberkuloze, važnosti prevencije i pravovremenog liječenja, te posjetom oboljelima", rekao je sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović.

U amfiteatru Srednjoškolskog centra naredne sedmice biće održano predavanje za učenike o prevenciji obolijevanja od tuberkuloze i načinima njenog liječenja.

Nedjelja borbe protiv tuberkuloze i ostalih plućnih bolesti svrtsana je u kalendaru aktivnosti Crvenog krsta u jednu od najznačajnih i najstarijih kampanja ove organizacije.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…