Obilježena godišnjica osnivanja SDS-a u našem gradu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.09.2017. 08:54

Opštinski odbor SDS-a obilježio je godišnjicu osnivanje ove stranke u Kotor Varoši.

Na sjednici Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke Kotor Varoš, koja je upriličena povodom godišnjice osnivanja opštinske organizacije SDS-a u Kotor Varošu, predsjednik OO SDS-a Kotor Varoš i potpredsjednik SDS-a Nedeljko Glamočak je između ostalog rekao :

"Nakon osnivanja drugih nacionalnih stranaka, HDZ i SDA u raspadu nam bivše države, SDS je osnovana kao nacionalna stranka srpskog naroda. Na današnji dan prije 27. godina osnovana je SDS i u Kotor Varošu. Tom događaju prisustvovali su Dr Jovan Rašković i Dr Radovan Karadžić. Vrijeme čini svoje, ali sve ono što je svojim političkim djelovanjem uradila SDS za naš narod na ovim prostorima, krunisano je stvaranjem Republike Srpske, njenim državnim ustrojstvom i na kraju međunarodnim priznanjem.

Sve je to provedeno i sačuvano zahvaljujući borcima i Vojsci Republike Srpske. I danas, kao i svih ovih godina, SDS je trn u oku prije svega protivnicima Republike Srpske, kao i mnogim politikama i političim strankama koje bi na sve moguće načine da preuzmu mjesto, ulogu i značaj SDS-a i to pripišu svojim strankama ili sebi lično. Otuda se sva današnja politika svela na to kako uništiti SDS ne prežući da time ozbiljno ugroze i samu Republiku Srpsku." - rekao je Glamočak i dodao : "To je i politika današnje aktuelne vlasti, a dotle je Republika Srpska slabija nego ikada od svog postojanja, zavađena sa svima, ekonomski ispumpana i bez perspektive. Mladi ljudi masovno napuštaju Republiku Srpsku dok su borci Republike Srpske poniženi". Glamočak kaže da mu je nedavnoj posjeti Srbima i Haškom pritvoru prvi predsjednik Republike Srpske Dr Radovan Karadžić rekao : "U svim odnosima i u samim političkim borbama, interesi naroda i Republike Srpske moraju biti iznad svega. Narodu se mora omogućiti da bolje živi jer po svojim prirodnim resursima Republika Srpska može biti ekonomski ravna i samoj Holandiji i već je trebala jer ima slične resurse. Borci Republike Srpske se ne smiju zaboraviti i zanemariti".

"Srpska demokratska stranka je svjesna opasnosti koje su se nadvile nad Republikom Srpskom i sve svoje kapacitete će staviti u očuvanje i ekonomski prosperitet Republike Srpske" - rekao je Glamočak.

Na sjednici je minutom ćutanja odata pošta svim preminulim članovima SDS-a a u daljem radu sjednice opštinski odbor je razmatrao ukupnu političku situaciju sa posebnim osvrtom na političke odnose i ulogu kadrova SDS-a u lokalnoj vlasti te zauzeo stav da se moraju poboljšati efekti lokalne vlasti i ukupni odnosi sa koalicionim partnerima koji učestvuju u vlasti. Rukovodstvo OO SDS-a Kotor Varoš će u narednom periodu održati sastanke sa građanima i članstvom u svim mjesnim zajednicama, kako bi se što bolje pripremili budžet i planovi lokalne vlasti za naredni periodu. (KV Danas)

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…