Obustavljena sanacija i rekonstrukcija gradske vodovodne i proširenje kanalizacione mreže na područiju opštine Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.06.2016. 18:13

Sanacija i rekonstrukcija gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže u dužini od 20 kilometara, a vrijednost projekta četiri miliona KM, označena kao najznačajniji projekat za gradsko područje u posljednjih 20 godina naglo je obustavljena. Iako je rok za izvođenje radova ovog projekta bio 15 mjeseci to jest jun 2016. godine, iz navedenog dolazimo do zaključka dataj rok neće biti ostvaren, te će se radovi odvijati minimalno do kraja godine.

Poslije obustave radova, a svjedoci za to su svi građani koji su vidjeli samo parkiranu mehanizaciju, možemo da zaključimo da će se rok produžiti.  A ono što najviše brine građane Kotor Varoša jeste da li će radovi biti završeni, te da li će se njihove ulice vratiti bar u prvobitno stanje?

Realizacija projekta trebalo je da se sastoji se iz tri faze - sanacija postojećeg izvorišta, sanacija gradske vodovodne mreže i završetak gradske kanalizacione mreže. Svi građani svjedoci su da je grad prekopan a još ni jedna ulica nije sanirana, osim magistralnog puta M16.1 Banja Luka – Doboj.

Takođe je primjećeno da su tokom radova neki dijelovi asfaltirani pa ponovo prekopavani kao što je ulaz u ulicu Vojvode Ž. Mišića samo 150 m od Opštine Kotor Varoš.

Ukupna vrijednost projekta je četiri miliona KM, dva miliona KM su kreditna sredstva Evropske investicione banke, 1,4 miliona KM su grant sredstva Vlade Republike Srpske, a 600.000 KM je učešće opštine u radovima koji su završeni u proteklom periodu. Izvođač radova je preduzeće "Prijedorputevi"

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…