Odigran prvi dan međunarodnog šahovskog turnira u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.08.2016. 17:09

Prvog dana drugog međunarodnog šahovskog turnira „PST – Internacional chess Tournament-a“ zabilježena su dva iznenađenja. Oba puta su iznenađenje su priredili protivnici velemajstora Miodraga Savića. Prvo je Maša Maksimović remizirala, a zatim je Adnan Sitnić dobio glavnog favorita turnira. Velemajstor nije tako loše igrao, koliko su njegovi protivnici odigrali uznenađujuće precizno.

Takođe je zanmljiv rezultat partije Jakovljević – Mršević, u kojoj je Jakovljeviću isteklo rijeme  u dobijenoj poziciji. Čudno je da se za svaki potez dobije 30 sekundi , tako da je rijetkost pad zastavica.

Poslije dva kola sa maksimalnim učinkom vode:Goran Vajić, Slacven Paštar, Zoran Runić, Adnan Sitnić, Milan Vukić, Miroslav Mršević, Mirko Кokeza i Srđan Sefić.

Na turniru učestvuju tri igrača iz Кotor Varoša. Trenutni rezultat je: Slobodan Tešić i Dragan Stanković po jedan, a Sergej Molčanov pola poena. Turnir je nastavljen danas u hotelu „St.Petar“ partijama trećeg i četvrtog kola. D.К.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…