Odigrana predstava “Sa prevodom za odrasle”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.10.2018. 08:26

Glumci DIS pozorišta mladih iz Banjaluke odigrali su sinoć u Kotor Varošu predstavu “Sa prevodom za odrasle” u okviru četvrtog festivala omladinskih pozorišta “Varoš fest”.

Umjetnički direktor DIS pozorišta mladih i reditelj Novica Bogdanović je rekao da se u ovoj komediji srednjoškolci susreću oči u oči sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

– Naša predstava je zapravo jedan divan generacijski bunt protiv školskog sistema. Rađena je na nespecifičan, vrlo moderan način i vrlo brzo je postala hit među mladom publikom – istakao je Bogdanović.

Glumci su u najavi predstave poručili da je sadržaj štetan po osobe koje teško podnose istinu.

– Zakon o srednjoškolskom obrazovanju je polazna tačka za predstavu, a razlika između školskog sistema i želja je neuhvatljiva – naglasili su mladi glumci DIS teatra.

“Varoš fest” će biti nastavljen večeras nastupom Gradskog tamburaškog orkestra iz Banjaluke kojim će kotorvaroški Dom kulture “Miroslav Miro Pejović”, koji je organizator festivala, obilježiti deset godina rada.

 

Izvor:_ mojkotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…