Održan memorijalni šahovski turnir „Mladen Džombić“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.09.2016. 08:47

U znak sjećanja na svog dugodišnjeg predsjednika Mladena Džombića Šahovski klub „Čelinac“ oranizovao je u nedjelju prvi memorijalni šahovski turnir na kojem je učestvovalo 23 šahista iz Čelinca, Kotor Varoša, Kneževa i Banja Luke.

Pokrovitelj memorijalnog turnira bila je opština Čelinac, a domaćin hotel „Turist“. Učesnike turnira je pozdravio predsjednik Šahovskog kluba „Čelinac“ Goran Džombić.

U besjedi koju je održao povodom prvog memorijala čelinački novinar i publicita Borislav Maksimović je istakao da je Mladen Džombić dvanaest godina bio na čelu ŠK „Čelinac“ koji se 1996. godine plasirao u prvu šahovsku ligu Republike Srske.

„Poslijeratne godine bile su najuspješnije za čelinačke šahiste u sportskoj istoriji čelinačke opštine. Svake godine organizovano je više turnira. Čelinački šahisti su bili prisutni na regonalnim i republičkim takmičenjima. Vrlo često su organizovani prijateljski mečevi sa klubovima iz susjednih opština“, rekao je Maksimović.

Povlačenjem prvog poteza u partiji Sergej Molčanov – Radovan Bašić, turnir je otvorila Mladenova supruga Rada, koja je uručila diplome i nagrade najuspešnijim učesnicima memorijala od prvog do trećeg mjesta.

žPrimjenom dodatnih kriterija za pobjednika memorijala „Mladen Džombić“ proglašen je Sergej Molčanov (Kotor Varoš) sa 6 poena, koliko je imao i drugoplasirani Goran Aleksić (Kneževo). Treće mjesto je osvojio Slobodan Tešić iz Kotor Varoša sa 5 poena.

„Raduje me pobjeda na prvom memorijalnom šahovskom turniru „Mladen Džombić“. Šahovski klubovi Čelinac i Kotor Varoš ostvaruju niz godina uspješnu saradnju. Očekujem da će od ove godine memorijal postati tradicionalni turnir“, rekao je Molčanov.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…