Održan sajam učeničkog preduzetništva

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.03.2016. 12:21

U organizaciji Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" danas je u prostorijama ove obrazovne ustanove održan 4. Sajam preduzeća za vježbu, na kojem je svoje proizvode prezentovalo šest virtuelnih preduzeća.

Učenici ekonomske škole iz Kotor Varoša su održali prezentaciju i prodaju svih vrsta slanih i slatkih delicija. 

Učenica Anđela Vrljanović ističe da je zadovoljna današnjom prodajom brze hrane i kolača. 

"Cilj je da učenici po završetku školovanja lakše dođu do zaposlenja i što jednostavnije se uključe u savremene privredne tokove", rekla je Vrljanovićeva. 

Menadžer Agencije za izradu i prodaju nakita "Viš" Vesna Ristić naglašava da su učenici osmislili razne vrste nakita i prezentovali ih na današnjem sajmu. 

"Pored ekonomskih znanja, učenici u našem preduzeću razvijaju lične sposobnosti i vještine", dodala je Ristićeva. 

Najbolji poslovni plan i ove godine su imali učenici preduzeća "Slatki grijeh", koje se bavi proizvodnjom i kreativnom prodajom kolača. Trud ovih učenika se isplatio jer su već osvajali prva mjesta na sajmovima učeničkog preduzetništva, a na predstojećem sajmu će se predstaviti sa solarnim dehidratorom za proizvodnju i prodaju sušenog voća organskog porijekla. 

Profesor ekonomske grupe predmeta i idejni tvorac ovog preduzeća Đuro Krčić rekao je za Srnu da preduzeća za vježbu sarađuju na nacionalnom tržištu sa ostalim domaćim preduzećima i njihovim servisnim centrom i da je ovaj sajam bio odlična priprema za predstojeća takmičenja. 

Generalni pokrovitelj ove manifestacije, koja je okupila 150 učenika srednjoškolskog centra, bila je pekara "Obeliks". 

Sajam je imao humanitarni karakter, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za liječenje Stefana Majstorovića, koji je obolio od leukemije.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…