Održan sastanak Privrednog savjeta

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.04.2016. 14:05

Na sastanku Privrednog savjeta Kotor Varoša predstavljen je proces BFC sertifikacije (opština sa povoljnim poslovnim okruženjem) kojem se pristupilo krajem prošle godine.

Na današnjem sastanku načelnik Vučanović je predstavio privrednu situaciju i program podrške privredi, kojim bi se dodatno poboljšala zaposlenost i plasman proizvoda.

„Privredni savjet nam je veoma važan iz razloga što on utiče na analizu i provođenje postojeće, ali i predlaže nove projekte za Strategiju razvoja opštine Kotor Varoš, sugeriše nam mnoge važne odluke i prijedloge kako najbolje sarađivati sa privrednicima i kako proširivati kapacitete i privući investitore u naš grad”, rekao je Vučanović.

Nadležnost Privrednog savjeta obuhvata kandidovanje problema i davanje preporuka načelniku opštine, odjeljenjima opštinske uprave i drugim relevantnim institucijama u vezi sa olakšavanjem i ubrzavanjem poslovanja, rasta i razvoja preduzeća i preduzetničkih radnji na teritoriji opštine.

Formiranjem privrednog savjeta osiguran je kontinuitet rada na javno-privatnom dijalogu, a načelnik Vučanović je pozvao privrednike da sumiraju poslovne rezultate u proteklom periodu, ali i da najave nove poslovne namjere.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Privredne komore RS i GOLD projekta.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…