Održan sastanak sa predstavnicima privrednika iz oblasti proizvodnog i uslužnog zanatstva iz Kotor Varoša

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.03.2016. 19:42

Protekle sedmice predstavnici Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Kotor Varoš održali su sastanak sa predstavnicima privrednika iz oblasti proizvodnog i uslužnog zanatstva.

Ovo je jedan u nizu sastanaka sa privrednicima  koje je ovo odjeljenje organizovalo u posljednje vrijeme, s ciljem da lokalna uprava spozna njihove probleme, kako bi im mogla olakšati poslovanje.

Najveći problemi u ovom sektoru su nelojalna konkurencija, rad na crno, kao i nepoznavanje zakonskih regulativa što privrednicima pričinjava veliki problem prilikom inspekcijskih kontrola.

Zajednički je zaključak da se što prije treba formirati Udruženje privrednika, jer pojedinačno  privrednici nemaju snagu za rješavanje problema. A preko udruženja bi sve svoje probleme mogli iznijeti pred lokalnu upravu i više organe vlasti, i bilo bi ih lakše rješavati.

„Na sastanku je dogovoreno da se formira inicijativni odbor koji bi krenuo u aktivnosti formiranja Skupštine udruženja, kako bi se usvojio Statut i ostala normativna akta koja su potrebna za registraciju.

Mi smo kao lokalna zajednica spremili dobar dio tih materijala vezano za izradu Statuta, pravilnika i ostale dokumentacije kako bi smo olakšali taj proces. Inicijativni odbor će u saradnji sa lokalnom upravom da obavijesti sve privrednike i male preduzetnike da se uključe u sazivanje Skupštine i formiranje udruženja. Nadamo se da ćemo u skorije vrijeme taj proces završiti, kako bi udruženje imalo svog pravnog zastupnika“, rekao je Radislav Petrušić, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

U oblasti proizvodnog i uslužnog zanatstva registrovano je oko 120 privrednih subjekata, sa oko 250 zaposlenih i prijavljenih radnika.

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…