Održana četvrta „Konferencija beba“ u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.07.2016. 15:03

Na kotorvaroškom Gradskom trgu uprkos nešto lošijim vremenskim uslovima okupio veliki broj najmlađih kotorvarošana i njihovih roditelja koji su prisustvovali četvrtoj „Konferenciji beba“ na kojoj je učešće uzelo preko 50 mališana u takmičarskom dijelu.

Radno predsjedništvo kojim je predsjedavala Vesna Narić ispred kotorvroškog Centra za kulturu, sport i informisanje i Bojana Jotanović iz Dječijeg vrtića „Larisa Šugić“ izabralo je tročlano predsjedništvo „Konferencije beba“ u koje su ušli najmlađa beba Filip Danilović, najstarija beba  Marko Vasić i Srđan Milić beba sa najviše braće i sestara.

Organizovana su takmičenja za mališane u nekoliko zanimljivih igrica.  Marko Žarić osvojio je prvo mjesto u puzanju, druga je bila Nikolina Narić dok je Andrija Momić osvojio treće mjesto.

Mia Vasić je bila najbrža u disciplini  ispijanju sokića u kategoriji do dvije godine, drugoplasirani je bio Petar Jovičić,  a treće mjesto je osvojio Luka Bojić. U istoj takmičarskoj disciplini u kategoriji od dvije do četiri godine, najbrža je bila Nađa Vasić, drugo mjesto je pripalo Damjani Božićević, dok je Mitar Blagojević zauzeo treće mjesto.

Igra slatkog iznenađenja pripala je Srđanu Miliću koji najbrže pojeo kroasan, Ajla Demirović je osvojila drugo mjesto, a trećeplasirana je bila Sofija Jurić. Tročlanom predsjedništvu „Konferencije beba“ i najuspješnijim mališanima u takmičarskom dijelu nagrade je uručio direktor Centra za kulturu, sport i informisanje Dragan Zeljković.  

U bogatom i razigranom muzičko–zabavnom programu učešće su uzeli mališani iz Dječijeg vrtića „Larisa Šugić“ i atraktivni animatori u kostimima popularnih crtanih likova Maše i Mede koji su se ludo zabavljali sa mališanima. Kotorvarošani su i ove godine sa velikim zanimanjem propratili i ovu manifestaciju „Kotorvaroškog kulturnog ljeta“ sa željom da ova divna manifestacija i naredne godine obraduje klince i klinceze.  

Generalni sponzor manifestacije je bio „Blic.net“, dok su se sponzorskom pulu pridružili “Dermal d.o.o.“ Kotor Varoš, „Sim tehnik d.o.o.“ Šibovi, igraonica „Maša i Medo“, pekara „Obeliks“ i „Venera d.o.o.“ Banja Luka. Pokrovitelji „Konferencije beba“ su bili Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i opština Kotor Varoš, dok je uspješan organizator bio kotorvaroški Centar za kulturu, sport i informisanje.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…