Održana 26. Vidovdanska akademija

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.06.2016. 11:36

U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” u Kotor Varošu je održana 26. Vidovdanska akademija.

U sinoćnjem programu nastupili su djevojački ansambl “Žubor”, narodni guslar Vaso Drašković, dječji i crkveni hor “Sveti Sava”, folklorni ansambl “Brio-Rudar” iz Maslovara, djeca iz vrtića “Larisa Šugić” i recitatorka Jelena Marković.

Centralna tačka ove manifestacije bila je Vidovdanska besjeda, koju je govorio sekretar SPKD “Prosvjeta” Čedo Tepić.

On je rekao da je Kosovo za Srbe bila pozornica na kojoj su se morale pokazati sve nacionalne, moralne, duhovne i viteške vrijednosti, primjerene slavnoj tradiciji u borbi za slobodu, vjeru i otadžbinu.

“Kosovska bitka je, sa svojim junacima i vitezovima, kroz predanje, legendu, kult i mit duboko urasla u svijest i duh svakog Srbina”, poručio je Tepić.

Iz SPKD “Prosvjeta” poručuju da će nastaviti da rade na čuvanju srspkog jezika, duha i srpske kulture.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…