Održano ekipno šahovsko prvensgvo osnovnih škola, pobjednik prvenstva ekipa centralne Osnovne škole „Sveti Sava“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.06.2016. 10:56

Šahovski klub „Kotor Varoš“ organizovao je u saradnji sa osnovnim školama šesto ekipno šahovsko prvenstvo. Domaćin ovogodišnjeg ekipnog prvenstva učenika osnovnih škola u šahu bila je Osnovna škola „Sveti Sava“ Kotor Varoš – Područna škola Zabrđe.

Nakon tri odigrana kola za pobjednika prvenstva  je proglašena ekipa centralne Osnovne škole „Sveti Sava“. Za pobjedničku ekipu su nastupili Anrej Trifunović, Dejan Tomić, Marko Maksimović i Dragiša Dubočanin.
Ekipu je predvodio nastavnik Brane Tepić.

Drugo mjesto je osvojila ekipa Područne škole „Sveti Sava“ Zabrđe sa nastavnikom Stojanom Eskićem,  treće  OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Maslovare, koju je predvodio nastavnik Novo Borić, a četvrto OŠ „Petar Kočić“ Šiprage sa nastavnikom Radislavom Perišićem.

Predsjednik Šahovskog kluba „Kotor Varoš“ Sergej Molčanov predao je pobjedničkoj ekipi pehar i svim ekipama diplome.

„Na ovogodišnjem prvenstvu učesnici su prikazali znatno bolju igru u odnosu na prethodnu godinu. Zahvaljujući uspješnom radu šahovskih sekcija učenici u osnovnim  školama pokazuju sve veće interesovanje za šahovsku igru, što doprinosi popularizaciji šaha“  istakao je Molčanov. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…