Održano poetsko veče ´´Sanjaj i ti´´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.04.2016. 17:11

Povodom 24. aprila - Dana opštine, u Kotor Varošu održano je poetsko veče ´´Sanjaj i ti´´ na kome je pjesnik Petar Đaković promovisao knjigu za djecu ´´Šta ko sanja´´.

Đaković je u Srednjoškolskom centru "Nikola Tesla" sa članovima ansambla "Žubor" i učenicima kotorvaroške Gimnazije recitovao stihove iz navedene zbirke pjesama. 

"Ove godine se navršava 20 godina mog književnog rada i drago mi je što sam obilježavanje jubileja počeo u svom Kotor Varošu", rekao je Đaković. 

Za knjigu "Šta ko sanja" Đaković je dobio nagradu "Stanko Rakita" koju dodjeljuje Udruženje književnika Republike Srpske. 

"Draž pisanja za djecu sastoji se u tome što su oni najzabavniji dio populacije u svakom vremenu. Pisati za djecu je odgovoran posao jer njih ne možete da prevarite", istakao je Đaković. 

Recenzent knjige Svetozar Ličina naveo je da u knjizi "Šta ko sanja", preplitanjem igre duha i poezije, autor aktivno prihvata svijet djetinjstva. 

"Iz Đakovićeve poezije za djecu izbija snaga humanosti. On se ne obraća samo djeci, već i roditeljima, učiteljima i vršnjacima", naglasio je Ličina. 

O knjizi su govorili i profesori Nebojša Bubić i Filip Perišić koji su saglasni da je na Đakovićevo pisanje uticalo i to što se kroz radni vijek bavio obrazovanjem i vaspitanjem. 

Organizatori poetske večeri su Centar za kulturu, sport i informisanje i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" iz Kotor Varoši.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…