Održan ´Sabor folklora´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.07.2017. 09:24

U okviru ´Kotorvaroškog kulturnog ljeta ´ na igralištu u Novom Naselju održana je tradicionalna manifestacija Sabor folklora, na kojoj se predstavilo osam kulturno-umjetničkih društava.

Prije početka manifestacije učesnici su u svečanom defileu prošli kroz grad do igrališta u Novom Naselju. 

Veliki broj posjetilaca uživao je u nastupima Folklorog ansambla /FA/ "Kotor Varoš", Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Brio Rudar" Maslovare, KUD "14. februar" Javorani, SPKD "Prosvjeta" Prnjavor, KUD "Miloš Dujić-Mišo" Čelinac, KUD "14. februar" Debeljaci, KUD "Dušan Stanković" Čečava i KUD "Radost" Teslić. 

Predsjednik FA "Kotor Varoš" Sanela Popović je istakla da je prijateljstvo sa kulturno-umjetničkim društvima vrlo važno u pogledu očuvanja i njegovanja tradicije. 

"Raduju nas ovakva druženja koja imaju za cilj promovisanje tradicionalne igre i pjesme. Nova poznanstva, zabava, način rekreacije, a uz to i očuvanje tradicije, glavna su obilježja današnje manifestacije", naglasila je Popovićeva. 

Svi učesnici su pjesmom i igrom predstavili folklornu tradiciju svojih krajeva. 

Velikim aplauzom nagrađen je i nastup Saše i Sefana Žderića, članova Ansambla "Žubor". 

Organizator ove manifestacije, koja se već tradicionalno održava u Kotor Varošu, bila je JU "Centar za kulturu, sport i informisanje".

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…