Održan Prvi forum dijaspore, učestvovao i predstavnik naše opštine

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.02.2018. 08:06

U Banjaluci je održan Prvi forum dijaspore. Okupio je Srbe iz više od dvadeset zemalja. Iz organizacionog odbora prvog foruma dijaspore najavljeno je da će forum biti organizovan jednom godišnje a da je naredni planiran u Srbiji.

Kotorvarošku dijasporu je predstavljao Hadži Boro Stanković koji živi u Danskoj i koji je u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom učestvovao u brojnim humanitarnim aktivnostima a sa njim u društvu je bio i Ratko Ždrnja zadužen za teme iz poljoprivrede.

"Danas smo posjetili opštinu Kozarska Dubica i spomen područje Gradina. Iskoristio sam ovu priliku i sastao se sa direktorom Aerodroma u Banja Luci kojeg sam zamolio da se sagleda mogućnost otvaranja direktne linije Banja Luka - Kopenhagen kako bi naši ljudi u Danskoj brže dolazili u rodni kraj" - izjavio je  Hadži Boro Stanković.

Izvor: KVdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…