Održan koncert klasične muzike povodom obilježavanja Dana opštine, 24. aprila

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.04.2018. 08:12

Koncert klasične muzike banjalučke violinistkinje Natalije Todorović i violončelistkinje Vanje Trubajić održan je sinoć u Kotor Varošu u okviru obilježavanja Dana opštine, 24. aprila.

Na repertoaru u kotorvaroškoj kino-sali bila su djela Hendla, Mocarta, Čajkovskog, Vanhala i vlastite kompozicije Natalije Todorović.

“Nas dvije sviramo sve što volimo i što nas prvenstveno opušta, a moja djela su nastala prije sedam godina i drago mi je da sam ih večeras podijelila sa kotorvaroškom publikom”, istakla je Todorovićeva.

Ona će u narednom periodu održati seriju koncerata sa violončelistkinjom Vanjom Trubajić i pijanistom Vladom Danićem. Dvije umjetnice sutra će moći da čuje i publika u Kulturnom centru Čelinac.

“Imamo pozive iz mnogih opština iz Republike Srpske, ali finansije su i dalje veliki problem. Takođe, veliku prepreku predstavlja i nedostatak klavira u pojedinim kulturnim centrima Srpske, što sužava mogućnosti za nastup”, naglasila je Todorovićeva.

Izvor: GlasKotorVarosa.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…