Održan prijem za studente stipendiste opštine Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.05.2017. 12:11

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan danas je tokom prijema za 10 studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju u akademskoj 2016/2017. godini pohvalio njihov trud i učenje, te obećao da će opštinska administracija i ubuduće stipendiranjem pomagati njihovo školovanje.

Nakon što se upoznao o razmišljanjima i sugestijama mladih ljudi, Sakan je poručio da će vrata njegovog kabineta uvijek biti otvorena za vrhunske studente. 

"Nadam se da će vam ova sredstva pomoći u troškovima studija, te da ćete svojim učenjem i radom zaslužiti stipendije i iduće godine", naglasio je Sakan. 

Iz ovogodišnjeg budžeta za stipendiranje 102 studenta izdvojeno je 80.000 KM, što je za 11.000 KM više u odnosu na prošlu godinu. 

Student Filološkog fakulteta u Banjaluci Sanja Tešić i student Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci Mladen Jotanović istakli su da će im stipendije olakšati troškove studiranja, te da očekuju da će nakon školovanja uspjeti da se zaposle u struci. 

Navodeći da im podrška opštinske uprave mnogo znači, studenti su istakli da će po završetku studija nastojati da se vrate i da stečena znanja primijene u rodnom gradu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…