Održana 20. sjednica Opštinskog odbora Crvenog krsta Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.09.2017. 16:51

Održana je XX sjednica Odbora Crvenog krsta Kotor Varoš.Sjednicu je vodio i istom predsjedavao g. Vojislav Glavaš, predsjednik Crvenog krsta Kotor Varoš. Pored članova odbora, sjednici je prisustvovao i sekretar Organizacije Borislav Brborović.

Nakon usvajanja Izvoda iz zapisnika sa prethodne sjednice prešlo se na analizu rada Crvenog krsta Kotor Varoš za period april – avgust 2017.
Konstatovano je da su sve planirane aktivnosti za ovaj period realizovane u potpunosti.

Organizovane su dvije vrlo uspješne akcije DDK, organizovani zdravstveni dani, obuka ekipa prve pomoći. Na regionalnom takmičenju naše ekipe Omladine i Podmlatka ostvarile su značajan uspjeh zauzimajuću druga mjesta u svojim kategorijama. Takođe, uz podršku organizacije „World Vison“ 10. juna na kampu u Tovladiću organizovana je vrlo uspješna vježba Višenamjenske terenske ekipe Crvenog krsta Kotor Varoš.

Pokrenuta je humanitarna akcija prikupljanja sredstava za liječenje Vanje Pejakovića i obezbjeđeno je oko 50.000 KM. Zahvaljujući organizaciji „World Vison“ i Opštini Kotor Varoš obezbjeđena su sredstva za nabavku uniformi i potrebne opreme za pripadnike Višenamjenske terenske ekipe Crvenog krsta Kotor Varoš.

U daljem toku sjednice donesen je Plan rada Crvenog krsta Kotor Varoš za period septembar – oktobar 2017. godine gdje su utvrđene brojne aktivnosti, a na kraju je podnesen izvještaj o dosadašnjim aktivnostima na implementaciji projekta „Opremanje višenamjenske terenske ekipe Crvenog krsta“ koji su finansijski podržali „World Vison“ i Opštini Kotor Varoš.

Konstatovano je da će isti biti realizovan u predviđenom obimu zaključno sa 29.9. 2017. kada će biti organizovana još jedna pokazna vježba VTE CK i ostalih učesnika.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…