Održana Skupština opštinske Boračke organizacije

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.04.2017. 15:31

Delegati Skupštine Boračke organizacije Kotor Varoš, danas su na redovnoj godišnjoj Skupštini jednoglasno usvojili: Izvještaj o radu Opštinske Boračke organizacije za 2016. godinu, Finansijski izvještaj za 2016. godinu, prijedlog Programa rada Boračke organizacije za 2017. godinu.

Na zahtjev Boračke organizacije Republike Srpske, na ovoj Skupštini je zauzet i stav povodom sticanja posebnog statusa Boračke organizacije RS. Jednoglasan stav svih članova Skupštine da Boračke organizacije RS, dobije poseban status u odnosu na druga udruženja proistekla iz odbrambeno-otadžbinskog rata i da bude jedini predstavnik boračkih kategorija u oblasti boračko-invalidske zaštite.

Iz budžeta Opštine u 2016. godini za potrebe Boračke organizacije izdvojeno je 42 350 KM, što je bila osnovna pretpostavka za izvršenje planiranih zadataka utvrđenih programom rada. Pored ovih sredstava odobrena su i dodatna sredstva u iznosu od 7357 KM, koja su iskorištena za izgradnju spomen obilježja u  Serdarima , kao i za pomoć boračkim kategorijama.

Izvor: centarzakulturukv.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…