Održana izborna skupština Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.05.2017. 07:54

Slavko Đukić izabran je za predsjednika Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske u Kotor Varošu. Delegati su na Izbornoj skupštini stranke izabrali i novi Opštinski odbor Ujedinjene Srpske, dok je za predsjednika lokalnog Aktiva žena imenovana Jelena Petrušić, a za predsjednika Aktiva mladih Nemanja Đekanović.

Izabrani su i delegati koji će predstavljati Opštinski odbor Kotor Varoš na Skupštini Ujedinjene Srpske 14. maja u Banjaluci. 

Đukić je poslije izbora u obraćanju delegatima i gostima istakao da će Ujedinjena Srpska nastaviti da jača i vodi odgovornu nacionalnu i ekonomsku politiku koja će štiti interese svih građana i Republike Srpske. 

"Ovo je dokaz da nastavljamo da jačamo i naša pobjeda na budućim izborima mora biti velika, a ne nadogradnja izbornog rezultata i podanički odnos zarad ličnih interesa, kao što čine stranke koje su trenutno u vlasti u Kotor Varošu", istakao je on. 

Đukić je rekao da je Ujedinjena Srpska porodica koja će se širiti i u njoj ima mjesta za sve iskrene i časne ljude. "Formirali smo Ujedinjenu Srpsku kako bi ona bila kišobran svim građanima Kotor Varoša. Ujedinićemo narod i bićemo predvodnici nacionalnog i ekonomskog jačanja", naveo je Đukić.

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić rekao je da u više od 30 lokalnih zajednica ta stranka ima formirane odbore, a da je plan da do kraja septembra pokriju sve gradove i opštine. 

Izbornoj skupštini prisustvovali su predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i potpredsjednik stranke Dušan Stojičić. 

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je u Kotor Varošu da je Republika Srpska najvrednije djelo koje je stvorio srpski narod.

"Republika Srpska je jedina prava pobjeda srpskog naroda i zalog za budućnost i opstanak. Stvorili smo je pod jednom zastavom, sa jednom vojskom i u jednom rovu. Ne smijemo ponoviti grešku četnika i partizana pa da nam djeca raspravljaju ko je bio bolji - Savez za promjene ili koalicija koju predvodi SNSD. Najzdravija naša ideja je ujedinjenje", naveo je Stevandić. 

Stevandić, koji je prisustvovao Izbornoj skupštini Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Kotor Varoš, istakao je da da se Republika Srpska hrani u Srpskoj, a brani u Sarajevu. 

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Dušan Stojičić upozorio je na štetnu politiku koju predstavnici Republike Srpske vode u institucijama BiH. 

"Uzak krug ljudi uzurpirao je sve ideje i politiku iza kojih je stajao narodni pokret. Oni vode potpuno odnarođenu politiku bez ikakvog legimiteta u Republici Srpskoj gdje su poraženi na izborima. Plašim se da je na djelu marionetski projekat da se putem institucija BiH uređuje život u Srpskoj. Zato je bila potrebna politička snaga koja će to zaustaviti", poručio je Stojičić. 

Izbornoj skupštini prisustvovali su i zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Marinko Dragišić, potpredsjednik Tihomir Mihajlović i predstavnici stranke iz Banjaluke, Teslića, Čelinca, Srpca i Kneževa.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…