Održana manifestacija „Inkluzija-Daj mi ruku, pokaži mi da smo isti“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 24.07.2017. 19:08

Na Trgu palih boraca u Kotor Varošu, u nedjelju je održana manifestacija „Inkluzija-Daj mi ruku, pokaži mi da smo isti“, koja je imala za cilj buđenje svijesti o problemu djece s poteškoćama u razvoju kao i rušenje predrasuda o različitostima.

„Iako je za integraciju djece s poteškoćama u razvoju potrebno vrijeme, saradnja  institucija i  rad na tom polju kao i trud brojnih roditelja, volontera i svih nas iz „Kuće radosti“ ide u smjeru koji daje nadu da će i ovaj problem jednog dana biti riješen. Do tada možemo raditi najbolje što znamo  i na taj način im olakšati život, a to nam je na kraju i moralna obaveza“, izjavila je,Dragica Tepić, direktorica Centra za porodicu-„Kuća radosti“..

„Zahvaljujući Udruženju „Kuća radosti “ moje, kao i sva ostala djeca, su dobila pristup stručnim uslugama koje su im neophodne za razvoj i napredak. Osim toga, djeca rado dolaze na radionice, druže se, imaju mjesto gdje se mogu nesmetano družiti s vršnjacima. Sve ovo je ojačalo i mene kao roditelja i moje dijete“, izjavio je jedan od prisutnih roditelja.

Pored djece iz „Kuće radosti“ u programu su učestvovali: Servisni centar „Zvjezdice-Dajte nam šansu“ iz Banja Luke, učenici OŠ „Sveti Sava“, mališani edukativnih radionica „Kolaž“, Ansambl „Žubor“ i pinkova zvjezdica, Emilija Boškić.

Organizator manifestacije je Omladinski odbor Kotor Varoš i Organizacija „World Vision“- BiH

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…