Održana promocija knjige „Upoznaj svoje zidove“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.04.2018. 08:13

U Narodnoj biblioteci u Kotor Varošu promovisana je zbirka pjesama „Upoznaj svoje zidove“ autora Mihajla Orlovića.

Banjalučki pisac i pjesnik Mihajlo Orlović je istakao da ova knjiga govori o stvaralačkoj samoći između četiri zida, gdje su nastajale kratke pjesme sa dušom i pune emocije.

„Nastojao sam unutar svojih zidova ispisati kalendare, časovnike, svoj životni put od kolijevke do sadašnje svakodnevnice“, poručio je Orlović.

O knjizi je govorio i kotorvaroški pjesnik Zlatko Jurić stavljajući u prvi plan motive koji se pojavljuju u Orlovićevoj poeziji.

„Zapitanost smisla i besmisla, skučenosti i tjeskobe koja nas tišti, kao i radosti koju autor prepoznaje u cvrkutu ptice. Iz svega navedenog se može zaključiti da je Orlović koristio tehniku pisanja proučavajući narodne umotvorine, odnosno putujući i praveći emisije sa ljudima koji drugačije posmatraju svijet oko sebe“, rekao je Jurić.

Mihajlo Orlović je prije tri godine obilježio 40 godina stvaralaštva, a u bogatoj karijeri je objavio 21 knjigu.

Izvor: opstinakotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…