Održana radionica “Prvi put biram!”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.12.2017. 15:32

U Srednjoškolskom centru ”Nikola Tesla” Kotor Varoš održana je radionica “Prvi put biram!” za učenike završnih razreda.

Učenici su se upoznali sa pravima i obavezama koje mogu ostvariti s 18 godina, sticanjem punoljetstva, kako u društvenom, tako i u političkom životu.

Milica Jovičić,  vršnjački edukator Koalicije ”Pod lupom” pojasnila je da se ovim radionicama žele motivisati, ohrabriti i obučiti mladi birači koji prvi put izlaze na izbore.

Na radionicama su učenici pored teorijskog dijela naučili kako se glasa i bili direktni učesnici izbornog dana putem simuliranih izbora.

Svi učesnici radionica imaće priliku učestvovati u  kvizu Koalicije ”Pod lupom”, gdje će najbolji biti simbolično nagrađeni.

Radionicu su zajednički organizovali profesori Goran Marković i Đuro Krčić u saradnji sa Koalicijom za slobodne i poštene izbore ”Pod lupom”.

Radionice ”Prvi put biram!” se realizuju kao dio trogodišnjeg BASE projekta Koalicije ”Pod lupom”,  kog je finansijski podržala Evropska unija. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…