Održana sjednica odbora porodica poginulih i zaroblјenih boraca BORS-a

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.04.2018. 08:02

Na današnjoj desetoj redovnoj sjednici Odbora porodica poginulih i zaroblјenih boraca Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ donesen je zaklјučak da je neophodno povećati invalidnine za porodice poginulih boraca Republike Srpske i pobolјšati položaj boraca i njihovih porodica.

Predsjednik Odbora porodica poginulih i zaroblјenih boraca BORS-a Zoran Vidić je rekao za Srnu da je primjetno svake godine povećanje osnovice za invalidnine, ali da bi one trebale biti znatno veće, jer ih je neophodno pravilno raspodijeliti.

„To je prioritet u našem narednom radu, jer položaj boraca i porodica poginulih i zaroblјenih boraca nije na zadovolјavajućem nivou“, istakao je Vidić.

Takođe, Vidić je govorio o izgradnji centralnog spomen-obilјežja borcima Republike Srpske u Banja Luci, za koji je Vlada RS izradila projekta prije deset godina.

„Nakon sastanka BORS-a  predsjednika Dodika potpisan je memorandum o saradnji BORS-a i Vlade RS,a nakon usaglašavanja određenih stvari očekujemo da se pobolјša stanje boračke populacije u Republici Srpskoj“, poručio je Vidić i dodao da je neophodno da se donese uredba da se u ovoj godini zbrinu najugroženije porodice.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik BORS-a Milomir Savčić, kao i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je istakao da je opština Kotor Varoš učinila maksimum napora da se obezbijedi adekvatan smještaj za sve porodice poginulih i zaroblјenih boraca RS sa područja opštine. 

Jednoglasno su usvojeni izvještaji o radu Odbora za 2017. godinu, kao i usvajanje Programa rada za 2018. godinu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…