Održana sjednica opštinskog parlamenta

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.09.2017. 16:20

Skupština opštine /SO/ Kotor Varoš danas je imenovala Predraga Tešića /SP/ za vršioca dužnosti direktora Agencije za lokalni ekonomski razvoj i Miodraga Petrovića /PDP/ za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Kotor Varoš.

Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu imenovan je Srđan Ćorić /SDS/. 

Na sjednici je usvojen i godišnji program rada Javne ustanove /JU/ Dječiji vrtić "Larisa Šugić" za 2017/18. godinu u kojoj je predviđeno proiširenje kapaciteta vrtića, poboljšanje energetske efikasnosti i opremanje didaktičkim materijalom. 

"Trenutno imamo 149 mališana u vrtiću, a proširenjem kapaciteta formiraćemo šest vaspitnih grupa, od čega će dvije biti jasličke", rekao je vršilac dužnosti direktora JU Dječiji vrtić "Larisa Šugić" Mladen Tepić i dodao da će ova ustanova ostvariti veći prihod za 25.000 KM u odnosu na prošlu godinu. 

Odbornici su usvojili i odluke o izmjeni dijela Regulacionog plana "Ripište Bare" i "Sportek", uz zaključak načelnika opštine Zdenka Sakana da se kod druge odluke cijena uređenja gradskog građevinskog zemljišta uskladi sa opštinskim programom uređenja gradskog građevinskog zemljišta. 

Imenovani su novi članovi školskih odbora u tri osnovne škole na području opštine, koji predstavljaju jedinicu lokalne samouprave. 

Lokalni parlament je usvojio Program zimskog održavanja puteva na području opštine za sezonu 2017/18 i zaključak o izradi prečišćenog teksta Programa utroška namjenskih sredstava od naknade po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata u 2017. godini. 

Usvojen je i izvještaj o radu službe Civilne zaštite za prošlu godinu. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…