Održano 4. okupljanje Savićanaca

Autor: Slaven Šubara / Datum: 04.06.2018. 07:55

U subotu 02.06.2018. godine u Izletištu "Uzlomac" u Savićima održano je 4. okupljanje Savićanaca koje je organizovalo Udruženje građana "Zmajevac". Više od stotinu Savićanaca porijeklom iz ovog sela su se zajednički družili uz muziku uživo a dan prije je kod kapele u Savićima održana i Sveta Liturgija.

"Zahvaljujem se ekipi iz Udruženja koje je i pored svojih brojnih obaveza odvojila vrijeme da organizuje ovo druženje. Prošle godine smo rekli da ćemo pokušati obezbijediti sredstva za asfaltiranje lokalnog puta "Jamište" i taj projekat je u završnoj fazi" - rekao je prisutnima Mladen Tepić, predsjednik Udruženja građana "Zmajevac" i dodao da će do kraja godine u saradnji sa lokalnim sveštenikom i donatorima pokušati dograditi kapelu u Savićima.

A da pronaći donatore u Savićima nije problem pokazalo se iste večeri jer je zahvaljujući privrednicima iz ovog sela već obezbijeđen materijal za dogradnju kapele. "Mi smo već obezbijedili blokove, UG "Zmajevac" će donirati 500 KM, unutrašnju stolariju i keramiku će donirati Sladomir Đurić, fasadu Boško Tepić a krov Neđo Tepić a potrebno je još pronaći majstore koji će sav taj materijal ugraditi a to u Savićima nije problem" - rekao je Mirko Batar, paroh Vrbanjački dodavši kako očekuje da se dogradnja kapele završi do kraja godine.
Izvor: KVdanas.com
 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…