Okružni sud u Banjaluci: Potvrđena optužnica protiv specijalaca

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.04.2016. 14:46

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je podiglo Specijalno tužilaštvo RS zbog pljačke na autoputu Banjaluka - Gradiška, kada je ukradeno 617.000 maraka UniCredit banke.

Optuženi su Vladan Malić (32), Aleksandar Popović (29) i Goran Paraš, pripadnici Specijalne policije MUP-a RS, kao i Oleg Banda (30), suvlasnik jednog banjalučkog auto-placa.

Sa druge strane, Goran Janjuz (25) i Željko Inđić (27), takođe bivši specijalci, te Danijel Kuzmić (30), radnik agencije "Sector Security", priznali su krivicu i svjedočiće protiv optuženih. Specijalno tužilaštvo RS odmah je po potvrđivanju optužnice zatražilo i produženje pritvora za optužene do okončanja prvostepenog suđenja i to zbog uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti.

U prijedlogu Tužilaštvo je navelo da je potrebno identifikovati i saslušati još dvije osobe i pronaći ukradeni novac.

Jadranka Ivanović, advokat optuženih, zatražila je juče da Malić i ostali budu pušteni iz pritvora, te da im budu određene mjere zabrane, odnosno kućni pritvor, ali sud još nije donio tu odluku.

Spektakularna pljačka desila se 22. septembra prošle godine, kada je presretnuto vozilo agencije "Sector Security" koje je prevozilo novac iz UniCredit banke u Banjaluci u centralu u Zagrebu.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…