Omladinska banka za četiri projekta izdvojila 14.400 KM

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.07.2017. 10:43

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i direktor Fondacije "Mozaik" Željko Pauković potpisali su danas ugovore sa neformalnim grupama mladih o finansiranju četiri projekata u ovoj godini u ukupnom iznosu 14.400 KM.

Pauković je rekao da je Fondacija "Mozaik" u BiH za projekte koji se finansiraju posredstvom Omladinske banke u Kotor Varošu obezbijedila 3.000 KM, dok su drugi dio sredstava obezbijedile opština Kotor Varoš i neformalne grupe mladih u saradnji sa donatorima u ovoj lokalnoj zajednici u iznosu od 11.400 KM.

Prema riječima načelnika opštine Zdenka Sakana, ovo je nastavak uspješne saradnje sa Fondacijom "Mozaik".

"Potpisali smo ugovor o saradnji na dvije godine, a naš prevashodni cilj jeste da se realizacijom određenih projekata i edukacijom poveća učešće mladih u razvoju lokalne zajednice", naglasio je Sakan.

Sakan je ocijenio da projekat Omladinske banke ima perspektivu i da će lokalna uprava podržati ove projekte kao i Program društvenog preduzetništva, koji u ovoj godini pokreće Fondacija "Mozaik" s ciljem podrške mladim od 17 do 35 godina da realizuju društveno inovativne projekte u zajednicama i pokrenu društvene biznise koji su usmjereni na opšte dobro. 

Direktor Fondacije "Mozaik" Željko Pauković kaže da je program Omladinske banke proširen dodatnim edukacijama, koje pružaju priliku mladim ljudima da steknu preduzetničke vještine.

"Oni koji iskažu preduzetnički potencijal imaće mogućnost da razviju svoje biznis ideje, a oni najuspješniji biće podržani u osnivanju vlastitog društvenog biznisa", istakao je Pauković.

Najveći dio sredstava u iznosu 2.800 KM odobren je za projekat "Naša djeca-naša sreća", koji realizuje Centar za porodicu "Kuća radosti".

U mjesnoj zajednici Obodnik biće relaizovan projekat pod nazivom "Vrbanja je čista. Svi na kupanje!" sredstvima u iznosu od 1.580 KM.

Projekat "Igrom i pjesmom do aktiviranja najmlađih" koštaće 1.310 KM, za realizaciju projekta "Edukacija stanovništva o ljekovitom bilju" planirano je 1.420 KM.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…