Opština izdvojila 12.057 KM za sedam projektnih prijedloga

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.09.2017. 10:31

Opština Kotor Varoš izdvojiće iz budžeta 12.057 KM za sedam projektnih prijedloga organizacija civilnog društva i sportskih organizacija.

Sportskim klubovima odobreno je 5.082 KM, a za organizacije civilnog društva biće izdvojeno 6.975 KM. 

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je za ovu namjenu iz budžetskih sredstava bilo predviđeno 20.000 KM, ali da je na javni poziv prijavljeno samo sedam projektnih prijedloga. 

"U roku od 15 dana raspisaćemo novi javni poziv da bi i preostali dio sredstava od 7.943 KM bio raspoređen sportskim klubovima i organizacijama civilnog društva", naveo je Sakan. 

Odbojkaškom klubu "Kotor Varoš" odobreno je 1.510 KM za nabavku sportske opreme, Klubu malog fudbala "Kotor Varoš" 2.000 KM za projekat "Pokretanje škole futsala", dok će Stonoteniski klub "Kotor Varoš" iz budžetskih sredstava dobiti 1.572 KM za održavanje Rekreativne lige u stonom tenisu. 

Centru za porodicu "Kuća radosti" i Udruženju žena "Venera" dodijeljeno je po 2.000 KM za projekte "Podrška djeci sa poteškoćama u razvoju" i "Izrada akcionog plana za ravnopravnost polova opštine Kotor Varoš za period 2018-2020". 

Udruženju građana "Zmajevac" za projekat "Radovi na uređenju izletišta Uzlomac" odobreno je 1.975 KM, a Sportsko-ribolovnom društvu "Golubić" 1.000 KM za postavljanje zimovnika za pastrmku.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…