Opremljenost i obučenost vatrogasaca na visokom nivou

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.11.2016. 19:14

Nabavkom savremene opreme tokom ove godine znatno je poboljšana tehnička opremljenost Vatrogasne jedinice Kotor Varoš, čime je stepen zaštite od požara u gradu podignut na viši nivo, ističu u opštinskom Vatrogasnom društvu.

Starješina Vatrogasnog društva Nedeljko Sakan rekao je da se preduzimaju brojne aktivnosti usmjerene na stvaranje boljih uslova za rad vatrogasaca. 

"U posljednjih godinu dana Vatrogasnu jedinicu smo opremili novim uniformama, koje se sastoje od intervencijskih odijela, čizama, kaciga, crijeva, pumpe i zaštitnih rukavica. Na taj način smo podigli nivo zaštite vatrogasaca na požarima, a ujedno ćemo biti u svakom momentu na usluzi građanima", istakao je Sakan. 

Osim nabavke nove opreme, a zahvaljujući sredstvima opštine Kotor Varoš od 40.000 KM, osposobljeno je vatrogasno vozilo za brze intervencije i u planu je nabavka manjeg interventnog vozila. 

"Interventno vozilo nam je neophodno osim za gašenje požara i za druge interventne slučajeve spasavanja, a odlikuje ih, za razliku od raspoloživih vatrogasnih kamiona, brzina i prilagodljivost manje pristupačnim terenima", dodao je Sakan. 

Takođe, zahvaljujući sredstvima opštine Kotor Varoš, nabavljena je najsavremenija oprema za spašavanje unesrećenih nakon saobraćajnih udesa, a sanirane su i prostorije za rad jedinice. 

Prilikom današnje posjete Vatrogasnom društvu, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan pohvalio je rad starješine i obučenost 12 zaposlenih vatrogasaca, te istakao da će opština u skladu sa mogućnostima pomagati rad ove službe. 

Profesionalna Vatrogasna jedinica Kotor Varoš po broju intervencija, opremljenosti i obučenosti vatrogasaca spada među najuspješnije vatrogasne jedinice u Republici Srpskoj. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…