Organizovan doček Nove godine na gradskom trgu u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 05.12.2017. 15:10

Turistička organzacija Kotor Varoš organizovaće doček Nove godine na gradskom trgu uz bogat muzički i zabavni program.

Kotorvarošani će time poslije nekoliko godina pauze ponovo imati priliku da na otvorenom zajedno dočekaju Novu godinu.

– Mnogi naši sugrađani novogodišnje veče i noć provode u svojim domovima i prvenstveno smo se zbog njih odlučili da organizujemo doček Nove godine. Osim toga u vrijeme novogodišnjih praznika u našem gradu boravi i veliki broj ljudi iz inostranstva i sigurni smo da će i oni iskoristiti priliku da budu dio proslave na gradskom trgu. Troškovi organizacije nisu veliki, a proslava će sigurno popraviti imidž Kotor Varoša – rekao je direktor Turističke organizacije Kotor Varoš Miodrag Petrović.

Iako program još nije u potpunosti zaokružen, već su poznati njegovi glavni dijelovi. Zvijezda večeri biće Lukijan Ivanović, koji će Kotorvarošane uvesti u novu godinu. Prije mlade banjalučke zvijezde nastupiće Ansambl “Žubor” i Folklorni ansambl “Kotor Varoš”, a vjerovatno će im se pridružiti još neki lokalni izvođači.

Posebna pažnja biće posvećena najmlađima, koje će Djed Mraz obradovati slatkišima, dok će za starije biti obezbijeđeni topli napici.

Najsvečaniji trenutak biće u ponoć kada će vatrometom biti ispraćena 2017. i dočekana 2018. godina.

Pokrovitelj dočeka Nove godine je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji će se u ponoć obratiti okupljenima i uputiti im novogodišnju čestitku. Uvjereni smo da Kotorvarošane očekuje dobra zabava i da će organizovani doček postati tradicija – dodao je Petrović.Novogodišnji ambijent na gradskom trgu uljepšaće i “Mrazograd” koji u organizaciji Agencije za lokalni ekonomski razvoj Kotor Varoš počinje 15. decembra ove i trajaće do 15. januara iduće godine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…