Osveštana spomen česma palim borcima VRS

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.08.2018. 09:00

Na Borcima na veliki crkveni praznik Uspenije Presvete Bogorodice - Velika Gospojina, osvještana je Spomen česma palim borcima VRS, koju su stradali za slobodu, veru i čast Otadžbine u proteklom odbrambeno -otadžbinskom ratu.

Spomen su osveštali sveštenici, parosi maslovarski o. Stanoje Zeljković i o. Željko Popović, uz prisustvo porodica poginulih boraca, predstavnika BORS-a Kotor Varoš, predstavnika lokalne vlasti, predstavnici RPOS i brojnog naroda iz ovog kraja.

Presjednik Boračke organizacije Kotor Varoš, G. Trivunović je istakao važnost kulture sjećanja na ove svete žrtve, koji su položili svoje živote za slobodu i potomstvo. Nakon ovog čina učinjen je i parastos pripadnicima JVuO iz ovog mjesta, koji su postradali u 2. Svjetskom ratu.

Izvor: KV danas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…