Otvoren ´Varoš fest´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.10.2016. 08:03

Banjalučki Gradski tamburaški orkesar otvorio je u Kotor Varošu Drugi festival omladinskih pozorišta “Varoš fest”, koji će trajati do 28. oktobra. Osim klasičnih komedija i dječijih predstava, na Festivalu će biti prikazano nekoliko njih koje se bave aktuelnim problemima savremenog društva.

Koordinator “Varoš festa” Velimir Dragoljević rekao je da ljubitelje pozorišnih predstava u Kotor Varošu očekuje bogat program.

On je najavio da će biti prikazano 11 predstava u kojima će nastupiti više od stotinu muzičara i mladih glumaca iz sedam gradova BiH.

Festivalski program počinje danas, a pred publiku će prvi izaći članovi Dramske scene Srpskog prosvjetnog kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prnjavora, koji će izvesti predstavu za djecu “Bajka o bajci”. Predstava počinje u 13.00 časova u kino-sali.

Za 19.00 časova planiran je nastup pozorišta “Duga” iz Lopara sa komedijom “Autošovinisti”.

“Posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da je naš festival najposjećeniji u regionu”, istakao je Dragoljević.

Cijena ulaznice za svaku predstavu je simbolična i iznosi jednu KM.

“Varoš fest” zajednički organizuju Dom kulture “Miroslav Miro Pejović” i njemačka fondacija “Šiler helfen leben”.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…