Otvoren novi objekat Doma zdravlja

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.09.2018. 08:01

Novi objekat Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš, koji je izgrađen i opremljen zahvaljujući donaciji Fondacije “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana u iznosu od 1,5 miliona KM, svečano je otvoren.

Direktor Doma zdravlja Vladimir Bibić je rekao da je izgradnja savremenog Doma zdravlja primjer kako zajednički mogu biti realizovani veliki projekti.

“Kotor Varoš je dobio porodičnu medicinu, hitnu pomoć, stomatologiju, ginekologiju, pedijatriju, laboratoriju, higijensko-epidemiološku zaštitu, usluge 10 konsultanata za različite oblasti dijagnostike i zdravstvene zaštite, kao i moderno sanitetsko vozilo `mercedes`”, naveo je Bibić.

Izvršni direktor Fondacije “Hajdar Alijev” Anar Alakbarov rekao je novinarima da će ovaj objekat imati višestruku namjenu, a ujedno će biti stvoreni uslovi za bolju medicinsku pomoć.

“Izgradili smo 500 škola i podržali niz projekata iz oblasti zdravstvene zaštite u svijetu, a posebno smo ponosni na ovaj u Kotor Varošu, koji će ostati kao uspomena na saradnju sa prijateljima”, istakao je Alakbarov.

Iz budžeta opštine Kotor Varoš izdvojeno je 96.000 KM za asfaltiranje prilaznog puta Domu zdravlja, kao i za uređenje kompletnog kruga ove ustanove.

“Ovo je jedan od najvažnijih dana za sve stanovnike Kotor Varoša i radnike Doma zdravlja, a posebno raduje to što je izgradnja kompletnog objekta okončana u predviđenom roku, uz visok nivo kvaliteta radova”, rekao je načelnik opštine Zdenko Sakan, koji je Alakbarovu uručio najviše opštinsko priznanje – Zlatnu povelju.

Savjetnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Milenko Grujičić podsjetio je da je Vlada Republike Srpske uložila znatna sredstva za rekonstrukciju objekta Doma zdravlja, čime su poboljšani uslovi za liječenje 12.308 registrovanih pacijenata u devet timova porodične medicine.

Osim ličnosti iz političkog i javnog života Kotor Varoša, Republike Srpske i BiH, svečanom otvaranju novog bloka Doma zdravlja prisustvovali su brojni stanovnici ove lokalne zajednice.

U zabavnom dijelu programa nastupio je Djevojački ansambl “Žubor”.

U novoizgrađenom bloku biće Služba hitne pomoći i ambulante porodične medicine, stomatologije, ginekologije, pedijatrije, te laboratorija i služba higijensko-epidemiološke zaštite. Pacijenti će moći dobiti i usluge deset konsultanata za različite oblasti dijagnostike i zdravstvene zaštite.

Fondacija “Hajdar Alijev” je u znak zahvalnosti menadžmentu za uspješno realizovan projekat donirala i moderno sanitetsko vozilo “mercedes” sa kompletnom opremom. Ukupna površina nove zgrade, koja je uvezana u cjelinu sa starim dijelom Doma zdravlja, je 850 metara kvadratnih. Ovo je najveća investicija u Domu zdravlja od njegove izgradnje koja je počela 1963. godine.

Izvor: glaskotorvarosa/mojkotorvaros

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…