Otvorena nova Prijemna kancelarija i upisnici u Osnovnom sudu Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.02.2016. 13:55

Kancelarija je opremljena redovnim sredstvima sa kojim sud raspolaže, a informatička oprema je donirana od strane VSTS-a posredstvom IPA fondova.

U Osnovnom sudu u Kotor Varošu je otvorena nova, integrisana prijemna kancelarija i upisnik. Kancelarija funkcioniše kao šalter sala, stranke na jednom mjestu imaju mogućnost da dostave podneske, informišu se o stanju predmeta, podnesu i dobiju potvrde i uvjerenja iz nadležnosti Osnovnog suda u Kotor Varošu.

Rekonstrukciji ove kancelarije je prethodilo uređenje arhivske građe koju ovaj sud posjeduje. Sud raspolaže sa arhivskom građom od 1945. godine do danas, i ovo je bilo prvo, opsežno uređenje ove građe. Predmet su fizički pregledani, a jedan dio je otpisan uz saglasnost Arhiva Republike Srpske.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…