Otvorena sva glasačka mjesta, počeo izbor nove vlasti

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.10.2016. 11:25

Sva biračka mjesta za lokalne izbore otvorena su na vrijeme u sedam časova, potvrđeno je u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Pravo glasa na lokalnim izborima na području opštine Kotor Varoš ima 20.617 birača, a glasanje je organizovano na 36 redovnih biračkih mjesta. Osim toga putem pošte pravo glasa ima 891 birač, jedno biračko mjesto je organizovano za glasanje u odsustvu, a angažovan je i jedan mobilni tim.

Za mjesto načelnika opštine Kotor Varoš bori se šest kandidata, dok je u trku za 27 odborničkih mjesta u izbornu trku ušlo čak 268 kandidata ispred 10 političkih subjekata. 

U Opštinskoj izbornoj komisiji su istakli da je omogućeno glasanje i za osobe koje nisu upisane u birački spisak, a ostvaruju biračko pravo. Oni će glasati na nepotvrđenim listićima, a svoje biračko pravo ostvarivaće uz jedan od identifikacionih dokumenata uz obavezu da dostave prijavu o prebivalištu.

Pored članova biračkih odbora, za regularnost na glasačkim mjestima brinuće se i 528 akreditovanih posmatrača.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…