PD ”Mehanizam”: Učešće u aktivnostima projekta ”Via Dinarica”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.12.2016. 10:48

PD „Mehanizam“ Kotor Varoš se odazvalo na poziv koji je UNDP u Bosni i Hercegovini uputio svim zainteresovanim pravnim licima koja održavaju planinarske objekte duž zelene staze Via Dinarice da podnesu prijedloge projekata za učešće u aktivnostima projekta Via Dinarica koja se tiče poboljšanja smještajnih kapaciteta u planinarskim objektima duž zelene staze koridora Via Dinarica. Planinarsko društvo „Mehanizam“ će tokom 2017. godine realizovati projekat „Naš dom ima energiju“.

Ovaj projekat ima za cilj da poboljša i poveća smještajne kapacite planinarskog doma u Grabovačkoj Rijeci sa 17 na 25 kreveta, te poveća iskoristivost obnovljivih izvora energije putem korišptenja solarnog bojlera.

Tokom realizacije projektnih aktivnosti zamijeniće se i dotrajala stolarija što će znatno smanjiti utrošak ogrijevnog drveta, te doprinijeti ljepšem izgledu samog doma, a planirana je i instalacija kamina za centralno grijanje.

Po završetku ovog projekta planinarski dom će dobiti i novi dopadljiv izgled, što će uz sve urađeno doprinijeti da ovaj lokalitet postane atraktivna turistička destinacija na teritoriji kotorvaroške opštine uz unaprijeđenu infrastrukturu duž zelene staze Via Dinarice.

Ovaj projekat se implementira uz finansijsku podršku UNDP-ija, a podržala ga je i Opština Kotor Varoš.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…