Parastos za stradale srpske junake sa Meokrnje

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.09.2018. 08:19

Služenjem parastosa, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Kruševu Brdu obilježena je godišnjica od stradanja 12 srpskih boraca u neprijateljskom napadu na položaj Vojske Republike Srpske na platou Meokrnje.

Tada je, braneći granicu kotorvaroške opštine, uz poginule borce ranjen i veliki broj boraca 22. pješadijske brigade. Iako je ta kota (1245m) izgubljena daljnja ofanziva neprijatelja prema Kotor Varošu je zaustavljena i konsolidovana je linija odbrane, koja se sačuvala do završetka rata. Tokom ratnih dejstava na Meokrnji je ukupno stradao 21 borac Vojske Republike Srpske.

U ime opštinske uprave Kotor Varoša vijence je položio zamjenik načelnika Mladen Trivunović, odbornik Milorad Savanović i Načelnik odjeljenja za opštu upravu Slaven Momić a ispred Boračke organizacije vijence su položili Nevenko Mijić i Trifković Mladenko.

Nakon parastosa, koji je služio sveštenik Damir Vrhovac, prisutnima se obratio predsjednik opštinske Boračke organizacije Gosto Trivunović, koji je istakao da je Meokrnja pored Vigošte i Serdara mjesto najvećeg stradanja srpskih boraca i da Boračka organizacija prvi put obilježava ovu godišnjicu te da će uz pomoć opštinske uprave nastaviti sa obilježavanjem jer borci koji su dali živote za odbranu svog naroda i Republike Srpske nikada ne smiju biti zaboravljeni.

Izvor: KVdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…