Pejaković nakon oporavka od povrede ponovo na takmičenjima

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.05.2018. 11:54

Stefan Pejaković džudista kotorvaroške ”Mladosti” se poslije skoro dva mjeseca vratio u trenažni proces. Napuknuće noge i oštećenja ligamenata onemogućilo je ovog mladog i uspješnog sportistu da učestvuje na takmičenjima u tekućoj godini, ali on ne gubi nadu i nada se da će se vratiti starim rezultatima.

“Sada me očekuje komplet proces dizanja forme i ako bude sve po planu učešće na kampu "Dani džudo sporta 2018" gdje se okupljaju vrhunska imena. Prvi takmičarski nastup je krajem juna. Prva polusezona je zasigurno gotova, ali ja ću preko ljeta dizati formu i spremno dočekati drugu polusezonu koja kreće u septembru. U planu je da odradim dva jaka turnira koja su najvećeg ranga u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, te završni kadetski evropski nastup krajem novembra”, ističe Pejaković.

Stefan se zahvaljuje doktoru Darki Prostranu, doktorici Sanji Imamović, prijateljima i porodici koji su mu pomogli da se što prije oporavi.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…