Pekara “Aleksa” iz Kneževa pobjednik turnira

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.06.2016. 11:05

U finalnom susretu 49. tradicionalnog turnira u malom fudbalu “Kotor Varoš 2016” pekara “Aleksa” iz Kneževa je golom Dragana Verića savladala prošlogodišnjeg pobjednika pekaru “Obeliks” i tako prvi put osvojila ovaj prestižni turnir.

Sa šest postignutih golova najbolji strijelac u seniorskoj konkurenciji je Ognjen Đaković /pekara “Obeliks”/, dok su golman Zoran Stanivuković i Dragan Verić, članovi pobjedničke ekipe, ponijeli epitet najboljeg golmana i igrača turnira.

“Ovo je peta godina da dolazimo na turnir u Kotor Varošu i tek sada smo uspjeli osvojiti prvo mjesto. Sve pohvale idu na račun organizatora, koji je ovu manifestaciju podigao na najviši nivo”, rekao je najbolji pojedinac turnira Dragan Verić.

U konkurenciji preduzeća i javnih ustanova prvo mjesto je osvojila “Opština Kotor Varoš”, koja je u finalu poslije boljeg izvođenja penala pobijedila favorita turnira ekipu “Sporteka”.

Titula najboljeg strijelca u ovoj kategoriji je pripala Sandiju Behariću /Sportek/, najuspešniji golman je Milorad Savanović /opština Kotor Varoš/, dok je Enis Mušanović /Sportek/ ponio epitet najboljeg igrača.

Turnir je imao humanitarni karakter, a zahvaljujući publici, Organizacionom odboru, opštinskoj organizaciji Crvenog krsta i udruženju “Carigrad” sakupljeno je 2.000 maraka za liječenje 15-godišnjeg Stefana Majstorovića iz Kotor Varoša, koji je oblio od leukemije, a nakon operacije u Beogradu skuplja snagu za nove životne pobjede.

“U Stefanovo ime zahvaljujem svima koji mu pružaju pomoć i hrabre ga da istraje u borbi sa teškom bolešću. Posebno me impresionirao gest Saše Petrovića i ljudi iz `Carigrada`, koji su podržali ovu humanitarnu akciju”, rekao je Stefanov brat Darko Majstorović.

Pehare, diplome i novčane nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima su uručili članovi organizacionog odbora i predstavnici privrednih subjekata koji su podržali ovu manifestaciju.

Na turniru su učestvovale su 44 ekipe u četiri uzrasne kategorije. Završnoj večeri na igralištu Radničkog univerziteta je prisustvovalo oko 1.500 gledalaca.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…